Katharina

Katharina er en norsk, familiedrevet nettbutikk med tre fysiske butikker i Stavangerregionen.

Katharina-butikkene er eier Astrids hjertebarn. Hele sitt arbeidsliv har hun tilbrakt i detaljvarebransjen. Det hele startet i arbeidsuka på ungdomsskolen, da hun som 14-åring ble utplassert på legendariske Leo Aanonsen – en lærvareinstitusjon i Stavanger. Der forble hun etter endt uke, og under Anne-Lises Thorbjørnsens styre var frøet sådd; det var veske- og reiseutstyrsbransjen det måtte bli! Den avgjørelsen kan vi alle prise oss lykkelige for den dag i dag.

Senere førte livet Astrid til Oslo hvor hun tilbrakte gode år på H. P. Hagen Lærvarer og Reiseutstyr i Bogstadveien. Der jobbet hun under Harald Sjølshagen, og hun fikk bli med da de åpnet flere butikker rundt om i Oslo. Både Leo Aanonsen og H. P. Hagen er borte nå,* men kunnskapen, tilliten og kundeerfaringen forble. Det var dette Astrid tok med seg da hun i 1999 startet den første Katharina-butikken i et lite lokale på Kvadrat kjøpesenter i Sandnes.

Katharinas visjon er å selge produkter som varer. «Ta oss med på reisen» er det gamle mottoet vårt, og det står seg usedvanlig godt – være det snakk om reisen til hytta, ferieturen til New York eller den lange reisen som er livet selv. Derfor er det uhyre viktig for oss at produktene både er av den høyeste kvalitet og er slitesterke. Vi tilbyr reparasjon av kofferter og vesker, samt et utvalg av rensekremer og impregnering. Et Katharina-produkt skal leve livet sammen med deg!

Bærekraft er også en kjerneverdi for oss. Det faktum at vi er en uavhengig, familiedrevet bedrift gjør det mulig for oss å kun kjøpe inn de varene vi mener oppfyller kravene våre for dette. Vi er stolte over merkene vi har valgt å selge, og vi håper at vårt fokus på miljøet kan inspirere både kunder og andre bedrifter til å handle mer etisk.

Den første Katharina-butikken startet som nevnt på Kvadrat, men per i dag finnes det hele tre Katharina-butikker – Kvadrat, Stavanger sentrum og Madla Amfi. Vi har også en søsterbutikk, undertøysbutikken Dick & Daisy; den ble til da Astrid i 2002 takket ja til et ekstra lokale for Katharina-butikken. Da det fort viste seg at interessen for reiseeffekter hadde dalt kraftig som følge av 9/11-tragedien, så hun seg nødt til å tenke nytt. Løsningen ble den glade og spreke undertøysforretningen som vi i dag kjenner som Dick & Daisy.

Vi på Katharina jobber for at kundene våre skal få en opplevelse litt utenom en vanlig kjedeforretning, og vi håper det gjenspeiles både i våre fysiske butikker og her på nettbutikken. Vi kan skilte med en unik bredde og dybde på varegruppene våre, samt en personlig og lidenskapelig tilnærming til både produkter og kunder. Avslutningsvis håper vi at du finner noe du liker her på siden. Skulle du ha noen spørsmål, så må du ikke nøle med å ta kontakt – vi hjelper deg gjerne.

 

*Etter 156 år i bransjen måtte Leo Aanonsen dessverre si seg nødt til å stenge i 2016, men Anne-Lise tar seg tidvis skift på Katharina Østervåg. Er ikke det fint?