Eple-skinn er et slitesterkt og bærekraftig skinnalternativ. Laget av rester fra epleavfall, er den 100% vegansk. Etter år med forskning var O My Bag i stand til å finne et materiale som ser like vakkert ut som naturlig skinn!

Vi på Katharina heier på slow-fashion og innovative løsninger som er bærekraftige!

HVORFOR INTRODUSERES ET EPLE-ALTERNATIV?
Hos O My Bag fortsetter de å evaluere og forbedre materialbruken, og etter hvert som teknologien utvikler seg, gjør nye muligheter det også. For å imøtekomme kunder som ikke kjøper animalske produkter, har de vært på utkikk etter et slitesterkt skinnalternativ som er bærekraftig. Etter år med leting fant O My Bag endelig AppleSkin™, kjent som Apple Leather. I tillegg til å tilby et læralternativ, er de i stand til å støtte innovasjon og utvikling av nye bærekraftige materialer.

HVA ER EPLE-SKINN OG HVORDAN LAGES DET?
Apple Leather, offisielt kjent som AppleSkin™ er et vegansk skinnalternativ produsert på FRUMAT, en innovativ fabrikk basert i Italia. AppleSkin™ er et biobasert materiale og utnytter avfallet fra den lokale fruktjuice- og eplemosindustrien. Når saften er trukket ut av eplene, males skallene, stilkene og fibrene til et fint pulver som blandes med et organisk pigment og omdannes til epleskinn. Epleskinn består av opptil 40 % gjenværende epleavfall fra skall, stilker og fibre i frukten. Det gjenværende materialet er en blanding av polyester, PU, bomull og viskose som brukes til å styrke og støtte epleavfallet. Denne kombinasjonen er avgjørende for styrken og holdbarheten til materialet. Det endelige resultatet er et 100 % vegansk materiale, klart til å bli gjort til O My Bags.

HVORFOR VALGTE O MY BAG EPLESKINN?
Det var ikke lett å finne et materiale som kunne konkurrere med ekte skinn med hensyn til holdbarhet, estetikk og deres høye bærekraftsstandarder. Deres ekte lær er kjent for sin kvalitet, tykkelse og sin naturlige aldringsprosess. Det var viktig for O My Bag å finne et skinnalternativ som også hadde disse lignende egenskapene. De evaluerte forskjellige materialer som ananas og kaktusskinn, men AppleSkin™ var det overlegne alternativet for O My Bag. Ikke bare har det et vakkert utseende, den blir også litt mørkere og utvikler en lett patina over tid, akkurat som ekte skinn. I tillegg er de stolte av deres partnerfabrikkers bærekraftsmål. FRUMAT er for tiden fokusert på bærekraft, avfallshåndtering og sirkularitet, som inkluderer å bytte til resirkulerte materialer og bli 100 % sirkulær.

ER EPLE-LÆR MILJØVENNLIG?
Materialet er skapt som et biprodukt fra næringsmiddelindustrien og bruker «avfall» til å skape noe nytt. Dette har i seg selv store miljøbesparelser i ressursforbruk, arealbruk og energi sammenlignet med å lage eller høste et jomfruelig materiale. Gjenbruken av skrellene hindrer dem i å dekompostere og produsere metan som påvirker klimaet.